A TEMALA Bt. 2021 márciusában 7,65 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program „Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása” című pályázati kiírásán. A Szécsényben megvalósuló projekt keretében 45kWp összteljesítményű hálózatba tápláló napelemes rendszer telepítése valósult meg.

A TEMALA Bt. által üzemeltetett Gesztenyéskert étterem bérelt ingatlanban működik, 2001. októberi indulása óta. A Vendéglő Szécsény történelmi belvárosában, a város fő utcáján található. Nevét, a kertben álló hatalmas vadgesztenyefákról kapta. Működés első pillanatától kezdve az elégedett
Vendég volt a megfelelő mércéje a vállalkozásnak.

Ételkínálatát általában a magyaros konyha jellemzi, de különlegességekre vágyók is találnak kedvükre valót. Gondosan ügyelnek arra, hogy mindent frissen, házilag készítsék. Az ételek alapanyagainak kiválasztásakor fokozottan ügyelnek a frissességre, az élelmiszerbiztonsági szempontból megbízható beszerzési forrásokra.
Tavasztól őszig kerthelyiségben hangulatos perceket tölthetnek el a vendégek, miközben egy-egy pohár jó ital társaságában megismerkednek az igazi magyar gasztronómiával.
A vendéglő kiválóan alkalmas kisebb-nagyobb rendezvények, baráti összejövetelek, lakodalmak lebonyolítására.

A COVID19 válság, mint minden vendéglátás területén működő vállalkozást jelentősen érintette a TEMALA Bt-t. A hosszú távú működőképesség megtartása érdekében rendkívül fontos a költséghatékony működés feltételeinek megteremtése.

A fejlesztés célja a TEMALA Bt. által bérelt, a társaság székhelyéül és egyben a vendéglátó tevékenység helyszínéül szolgáló ingatlan energetikai korszerűsítése volt.

A fejlesztés keretében az Energetikus által korszerűsítési javaslatként megfogalmazott beruházási elemet valósítottunk meg, az épület tetőszerkezetén napelemrendszer kiépítését. A 45kWp összteljesítményű hálózatba tápláló napelemes rendszer telepítésével az étterem villamosenergia felhasználásának ~75%-t megújulóenergiából nyerjük a fejlesztést követően.

Működésünk költséghatékonysága jelentősen javult a fejlesztés megvalósítás eredményeként.

A fejlesztés hozzájárul a TEMALA Bt. vendéglátó tevékenységének hosszú távon történő fenntartásához, a munkahelyek megtartásához.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

• a projekt befejezési dátuma :2021. szeptember 30.
• projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2020-02935

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

  • a kedvezményezett neve: TEMALA Kereskedelmi és Szolgáltató Bt.
  • a projekt címe: „TEMALA BT. napelemes rendszer fejlesztése Szécsényben”
  • a szerződött támogatás összege: 7.467.750,- Ft
  • a támogatás mértéke (%-ban): 55 %

_____________________________________________________________________________________________________________________________________